Αγαπητή, πρώτα απ'όλα, καλώς όρισες στην παρέα μας.
Εγώ θα σε απογοητεύσω λίγο, νομίζω ότι θα αργήσει πολλά χρόνια ο ΟΤΕ ή κάποια άλλη εταιρία να φέρει ADSL στο χωριό σου...
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά αν κάποιος είναι να φέρει οπτική ίνα στο χωριό σου θα είναι ή ο ΟΤΕ ή ο Δήμος σου (Πράγμα απίθανο το τελευταίο...). Αλλά μπορείς να συννενοηθείς με φίλους και να το ζητήσετε στο Δήμο.
Οι οπτικές ίνες, πέρα ότι έχουν μεγάλο κόστος από μόνες τους, οι εργολαβίες για την εγκατάσταση τις κάνουν απαγορευτικές για χωριά ή περιοχές με λίγους κατοίκους. Να γίνει η απόσβεση είναι σχεδόν αδύνατον!
Εγώ θα σου πρότεινα να συννενοηθείς με κάποιο φίλο σου και να βάλεις το δορυφορικό ίντερνετ (που προανέφερε ο Γιάννης). Δεν είναι και τόσο απαγορευτικό! Έχουν πέσει πολύ οι τιμές
http://broadband.hellas-sat.net/default.php?pname=ItemView&item_id=8&la=1 Ο εξοπλισμός είναι ακριβός, αλλά όχι απαγορευτικός! Μετά ο μήνας κοστίζει 39,90 ευρώ/μήνα τα 500kbits ή 49,90 το 1Μbit.
Αν βρεθείς με 1-2 φίλους σου (να μένουν κοντά), θα μπορείς να το μοιραστείς και να σου βγαίνει πολύ οικονομικά.
Η άλλη λύση που πιστεύω είναι μελλοντική, αλλά όχι και τόσο!, είναι μέσω κινητής τηλεφωνίας. Αλλά πρέπει να καλύπτεσαι από δίκτυο 3G, αλλιώς είναι σαν dial-up...
Φιλικά,
Κ.